Dear visitor!

All articles on this page are in Hungarian language. If you would like to request an English translation, write me to my e-mail or leave a comment. It's important to give me an e-mail adress, to inform you when I am done with it. If it is finished, I upload it to the blog and tag it with "translation".

Keresés ebben a blogban

2009. július 6., hétfő

The Moon And The Nightspirit - Ősforrás


Bár még az év felénél tartunk csak, de nekem szinte biztos, hogy ez lesz az Év Albuma. A The Moon And The Nightspirit harmadik albuma ez, amely idén év elején jött ki. A bónusz számot leszámítva - a második albumukhoz hasonlóan - magyar nyelvű az egész, nem tértek vissza debütáló album jórészt angol szövegeihez.

A zene maga olyan, mint egy időutazás a ősmagyar korba, a sámánok világába. (Így aggatható az együttes zenéjére a pagan folk besorolás.) A zene lendületes, magával sodró és felébreszti az ember fantáziáját. Én szinte láttam magam előtt a tűz körül táncoló sámánt esetenként.

Az együttes egyébként 2003-ban alakult Békéscsabán és a portugál székhelyű Equilibrium Music a kiadójuk a kezdetektől fogva, így több nemzetközi fesztiválra is kijutottak már, illetve az első albumuk számainak többsége angol volt. Mindezek következtében külföldön ismertebbek lettek, mint nálunk, noha a zenéjük a kezdetektől fogva az ősi idők sámánzenéjéből indul ki. (És egyre nagyobb szerepet kapott ez a lemezeiken.)

Az együttes két tagból áll: Tóth Ágnes (ének, hegedű, billentyűsök, furulyák) és Szabó Mihály (gitár, szövegek, ének), a fellépéseken kísérőzenészeket használ a páros, de a stúdiólemezek teljes egészében a kettejük munkáját dicséri.


Az alkonyvarázs című szám - a képen a The Moon And The Nightspiritet alkotó zenészpáros látható.

Számlista:

1. "Álomidő" 3:36
2. "Ég Felé" 6:02
3. "Ősforrás" 5:06
4. "Fénybe Térő" 5:13
5. "Benső Patak" 5:06
6. "Tűzben születő" 5:03
7. "Alkonyvarázs" 5:45
8. "Hétvilág" 4:42
9. "Földanya Sóhaja" 4:21
10. "Csillag-Ős" 5:22

Letöltés

2 megjegyzés:

  1. Valaki nem tudja hol lehet a dalszövegeket megtalálni?

    VálaszTörlés
  2. Konkrét gyűjtőoldalt nem tudok sajnos, de a Google a barátod: írd be az adott számcímét és mögé azt, hogy lyrics. Minden számhoz találtam teljes szöveget az első tíz találat között.

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails