Dear visitor!

All articles on this page are in Hungarian language. If you would like to request an English translation, write me to my e-mail or leave a comment. It's important to give me an e-mail adress, to inform you when I am done with it. If it is finished, I upload it to the blog and tag it with "translation".

Keresés ebben a blogban

2009. szeptember 25., péntek

Illusion of Art - Aspirations to Fail and Disappoint


Különös zene ez. Nem is igen tudom hova sorolni őszintén szólva (a címkéket a Jamendoról loptam). A számok hangzása kicsit zavaró, kicsit depresszív, kicsit elgondolkodtató, kicsit olyan mindenféle. Az ilyen általánosítással nem sokra megyek, tudom, de tényleg nem tudom körülírni. Részben mert magam sem tudom mit is gondoljak róla.

Első nekifutásként internetezés közben beraktam háttérzenének. Nem működött: brutálisan idegesített. Aztán ma délután fáradtan ledőltem és benyomtam ezt az albumot. Elindított a képzeletemet, megnyugtatott, pihentetett. A zene az ember teljes figyelmét követeli, különben nem igazán élvezhető. Finom váltások, szándékosan "elrontott" disszonáns hangzás néhol; ha az ember teljesen odafigyel rá, egy igen kellemes hallgatnivalót kap végül, de ha nem, akkor jó eséllyel csak egyes elemek fognak feltűnni belőle, úgy meg tapasztalatom szerint idegesítő.

Az album lényegében egy dupla lemeznyi anyag, a Jamendora két külön albumként került fel (Aspirations to Fail and Disappoint Side A és Side B). Majdnem pontosan két óra együtt a két lemez, szóval elegendő hallgatnivalót biztosít egy kellemes délutáni pihenéshez, elgondolkodáshoz.

Az előadó amúgy marhára ismeretlen (YouTube-os videói két hónap alatt 30-40 megnézést szedtek össze), annak ellenére, hogy szerintem összességében jó (marhára relatív és szubjektív, tudom) zenét játszik. Erősen valószínű, hogy nem a blogom fogja meghozni neki a világhírt, de ha pár ember megismeri, esetleg megkedveli azt a zenét, az is valami. :-)

Weboldal: http://illusionofart.com/


A szokásos videó helyett itt az egész Side A lejátszható.

Számlista:

Side A (letöltés)

1. "Trimorphic Protennoia" 12:51
2. "Because I Am Too Mediocre" 2:40
3. "Introspection" 3:57
4. "Torture" 7:56
5. "When Will the Days End?" 6:10
6. "Random Logic" 5:21
7. "And Now We Eclipse the Apocalypse" 6:27
8. "The Last Storm on Usher" 7:48
9. "Finnegan's Wake" 16:30

Side B (letöltés)

1. "The Pentabarf" 9:53
2. "Breath of Norea" 5:46
3. "Insurgence" 6:27
4. "Mission to Juxtaposition" 4:06
5. "Boo to Buddha" 4:46
6. "A Pact of Amenity" 5:24
7. "The Last Draft of this Letter" 3:30
8. "Where Dost Thou Sleep?" 4:08
9. "The Somnambulist" 6:26

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails