Dear visitor!

All articles on this page are in Hungarian language. If you would like to request an English translation, write me to my e-mail or leave a comment. It's important to give me an e-mail adress, to inform you when I am done with it. If it is finished, I upload it to the blog and tag it with "translation".

Keresés ebben a blogban

2009. október 1., csütörtök

Nile - Those Whom The Gods Detest


A Nile hatodik nagylemeze ez, amely idén jelent meg. A banda death metalt játszik, amely műfajtól én sokszor ódzkodom. Főleg attól a válfajától, ahol az ének/hörgés helyett, valami teljesen érthetetlen mély hörgés illetve magas hangú "sivítás van. (Nah, ezt jól megfogalmaztam.) Ha jól rémlik, ezt szokták a "slam" jelzővel illetni, de tudja a fene. Nem vagyok otthon ebben a kategorizálásban.

De mielőtt teljesen elkanyarodok, inkább rátérek a lényegre. Az ének bejön; a masszív, erőteljes, de a legtöbb helyen még érthető hörgés tökéletes. Az egész valami iszonyat jó zúzás, a dalok szövegeiért, témáiért meg külön plusz jár: H. P. Lovecraft írásait dolgozzák fel (abszolút kedvenc író), illetve az ókori Egyiptommal foglalkoznak. Összességében egy nagyon jó albumról van szó, aki nem utálja csuklóból az ilyen típusú zenét, tegyen vele egy próbát! Megéri.

Mivel hivatalos klipp (még?) nincs a lemezről, ezért kiválsztottam a kedvenc számom róla és azt ágyaztam be. Videó így nem lesz, csak ez a kép meg a zene.

Számlista:


1. "Kafir!" 6:50
2. "Hittite Dung Incantation" 3:48
3. "Utterances of the Crawling Dead" 5:09
4. "Those Whom the Gods Detest" 8:06
5. "4th Arra of Dagon" 8:40
6. "Permitting the Noble Dead to Descend to the Underworld" 3:32
7. "Yezd Desert Ghul Ritual in the Abandoned Towers of Silence" 2:33
8. "Kem Khefa Kheshef" 6:18
9. "The Eye of Ra" 5:00
10. "Iskander D'hul Karnon" 6:40

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails