Dear visitor!

All articles on this page are in Hungarian language. If you would like to request an English translation, write me to my e-mail or leave a comment. It's important to give me an e-mail adress, to inform you when I am done with it. If it is finished, I upload it to the blog and tag it with "translation".

Keresés ebben a blogban

2009. június 20., szombat

I'm In A Coffin - One Final Action


Az I'm In A Coffin egy fiatal amerikai együttes; 2008-ban alakultak, műfajilag a suicidal black metal-hoz sorolhatóak.. Kihoztak két demólemezt: Buried Alive és Lightless / Hopeless. A One Final Action az első teljes hosszúságú lemezük.

Ez a lemez igencsak depresszív és súlyos hallgatnivaló, bár ezt már eleve a műfaj is garantálja. A dalszövegek a legmélyebb depresszióról, az önutálatról és az öngyilkosságról szólnak. Ez önmagában semmi újdonságot nem jelent, hiszen nem egy black metal együttes dolgozik hasonló témákkal. Ami azonban teljesen egyedivé teszi ezt, az az énekes: a súlyosan depresszív szöveget a sírás/hörgés/sikoltozás tudatmarcangoló keverékével adja elő, amivel szinte tapinthatóvá válik az a végletekig elkeseredett és depresszív hangulat, amit a szöveg áraszt. Anno a Queen Who wants to live forever? című száma valódi öngyilkossági hullámot váltott ki megjelenésekor. Meggyőződésem, hogy ha ez az album valaha lejátszásra kerülne valamelyik mainstream médiában, akkor minden idők legdurvább öngyilkosság-hullámát váltaná ki. Ennél fogva instabil lelki állapotú vagy depresszív emberek kerüljék el messze. Aki azonban a black metal rajongó, vagy csak szereti a sötét hangulatú zenét, azokat csak biztatni tudom: ennél depresszívebb zenét szerintem nem találnak sehol.


Számlista:

1. "I'm a Weapon Against Myself" 07:30
2. "Wrist Deep in Depression" 04:04
3. "A Taste of the Abyss" 05:20
4. "Vein Deep in the Solution" 06:29
5. "Finally Happy" 03:18
6. "Corpses in Living Masks" 05:45
7. "Seas of Dead Infinity" 04:02
8. "Chapter V" 04:50
9. "Life is My Coffin (One Final Action)" 10:03

Letöltés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails